2232 - Institucionet Single | SHKK

Qendra e Paraburgimit në Prishtinë

Përshkrimi i përgjithshëm


Qendra e Paraburgimit Prishtinë është ndërtuar diku rreth vitit 1952. Pas përfundimit të luftës ka qenë nën administrimin e KFOR-it anglez.  1999 e deri me 20/10/2000 ka qenë nën administrimin e KFOR-it, UNMIK-ut. Prej muajit Tetor 2000 ky institucion ka kaluar nën administrimin e DMP-s i udhëhequr nga stafi menaxhues ndërkombëtar.
Në shkurt të vitit 2005 kompetencat janë dorëzuar tek stafi menaxhues vendor.

Në Qendrën e Paraburgimit Prishtinë janë të vendosur kryesisht të paraburgosurit regjioneve të afërta dhe prej regjioneve të tjera. Ky institucion pranon edhe persona në vuajtje të dënimit për Serb dhe nacionaliteteve të tjera. Ky institucion ka kapacitet prej 66 të burgosur.
Biblioteka në këtë Qendër posedon libra të ndryshme dhe në gjuhë të ndryshme.

 

Kthehu mbrapa
Website Security Test